Проектуємо майбутнє

bluMartin – інтелектуальна система вентиляції!

25 січня 2019

Ми раді повідомити Вам — відтепер компанія Сахара є офіційним представником та партнером німецької компанії-розробника систем вентиляції bluMartin.

Історія та основні принципи

Історія компанії bluMartin бере свій початок майже 30 років тому, коли троє професійних німецьких інженерів в сфері мікроклімату BernhardMartin, ElkeMartin і ThomasSchally прийняли рішення заснувати компанію, яка б займалася створенням систем вентиляції основними принципами якої стали б технологічний досвід, оригінальна ідея та довіра клієнтів. На сьогоднішній день компанія bluMartin — це команда досвідчених спеціалістів, що спеціалізується на сучасних розробках, індивідуальному виробництві та розповсюдженні й підтримці свого обладнання по всьому світу.
З квітня 2016 року bluMartinGmbH стала частиною шведської компанії SwegonGroup, яка є лідером на скандинавському ринку в сфері енергоефективної вентиляції, систем кондиціонування повітря в будівлях різного призначення. Завдяки розвиненій партнерській мережі та відмінній технічній підтримці Swegon реалізує продукцію, яка створює довершений мікроклімат в приміщенні та вносить істотний внесок в економію енергії та коштів в будівельному секторі.
Штаб-квартира bluMartinGmbH знаходиться в комерційному районі ArgelsriederFeld, безпосередньо в Баварії. Будівлю, що спроектована BernhardMartin, вже встановила стандарти в області перспективних технологій пасивних будинків більше 10 років тому.

Унікальність ідеї freeAir 100

Система вентиляції з технологією рекуперації тепла freeAir 100 — це вентиляційна установка, що влаштовується в зовнішню стіну та може об'єднати в одну систему до чотирьох додаткових кімнат. Таким чином, freeAir поєднує в собі переваги централізованих та децентралізованих систем. У порівнянні лише з децентралізованими системами потрібно значно менше додаткових комплектуючих та монтажних отворів в стінах. Якщо ж порівнювати з централізованими системамиfreeAir проектується таким чином, щоб кількість повітропроводів зводилась до мінімуму.
Пристрій працює за принципом інноваційного управління за запитом. Загалом 8 датчиків неперервно записують параметри повітря, такі як CO2, вологість та температуру. Отже, свіже повітря надходить лише в ту кімнату та в тому об'ємі, яке необхідно. Таке управління вентиляційної установки за запитом автоматично гарантує, що повітря в оселі завжди буде відповідно високої якості. У той же час автоматика вентиляційної установки попереджує надлишковий повітрообмін, що запобігає подачі сухого повітря та позитивно впливає на загальний енергетичний баланс житла.
Серцем вентиляційної установки є високоефективний перехресно-тічний рекуператор. Коефіцієнт відновлення тепла складає більше 90 відсотків, таким чином зовнішнє припливне повітря відбирає значну кількість енергії від повітря, що видаляється та зберігає тепло всередині Вашого житла. Завдяки ефективній технології рекуперації тепла споживач може знизити витрати на опалення на 25 відсотків (та до 50 відсотків в сучасних будівлях).

Основними перевагами управління системи вентиляції за запитом є:

  • СТАБІЛЬНО ВИСОКА ЯКІСТЬ ПОВІТРЯ
  • Датчики постійно реєструють вміст CO2, температуру та вологість, ґрунтуючись на цих даних установка автоматично коригує об'єм свіжого повітря, який необхідно мешканцям саме зараз. Гарячий душ вранці або вечірка з великою кількістю гостей ввечері — вам нема про що турбуватися.

  • ЕФЕКТИВНЕ УПРАВЛІННЯ ВОЛОГІСТЮ
  • Система вентиляції freeAir використовує датчики температури та відносної вологості для визначення абсолютної вологості всередині та зовні будівлі, що дозволяє налаштувати роботу системи вентиляції відповідно до існуючих потреб, запобігаючи надмірному повітрообміну з надходженням сухого повітря взимку та запобігаючи неконтрольованому зростанню вологого повітря та шкідливих грибків.

  • ВИСОКІ ПОКАЗНИКИ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ
  • За рахунок регульованого повітрообміну система при відсутності мешканців працює з мінімальною потужністю. В результаті, з одного боку, енергоспоживання системи вентиляції значно знижується. З іншого боку, мінімізуються тепловтрати через систему вентиляції. У поєднанні з високоефективною технологією рекуперації тепла, система вентиляції freeAir 100 відповідає вимогам Інституту пасивного будинку та має найвищу оцінку A+ відповідно до Директиви ЄС щодо Екодизайну.

  • БЕЗШУМНІСТЬ
  • Завдяки інтелектуальному управлінню freeAir подає повітря рівно стільки, скільки необхідно. Вказана технологія призводить до зниження, і без того мінімального рівня шуму вентиляційної установки.

  • ПОДОВЖЕНИЙ ТЕРМІН ЕКСПЛУАТАЦІЇ ФІЛЬТРІВ
  • При управлінні за запитом значення повітрообміну при черговому використанні в житловій частині знижується до 0,2 1/год при відсутності мешканців, що призводить до збільшення терміну служби фільтрів до одного року.

    freeAirplus — чудове доповнення

    Інтелектуальні перетічні вентилятори freeAirplus — максимальна ефективність та мінімум кабелів. Нещодавно розроблене рішення, що включає інтелектуальний пристрій активного перетоку повітря, freeAirplus є чудовим доповненням до вентиляційної установки freeAir 100. FreeAirplus дозволяє сконструювати повноцінну систему вентиляції та забезпечити повітрообмін додаткових приміщень без необхідності влаштування додаткових вентиляційних каналів та повітропроводів відповідно до принципу управління за запитом.
    Так само, як і у вентиляційній установці freeAir 100, управління freeAirplus відбувається за рахунок вмонтованих датчиків. Датчики якості повітря, температури та вологості вимірюють показники повітря по черзі в суміжній кімнаті (наприклад, в спальні) та у відповідному зовнішньому просторі (наприклад, у вітальні) за показниками яких і визначається час для необхідного повітрообміну. Не потрібно додаткових повітропроводів, зовнішніх елементів управління або датчиків. FreeAirplus потребує лише підключення до електромережі та з легкістю монтується в стіну між кімнатами.

    Детальніше про вентиляцію bluMartin ви можете прочитати ТУТ