Design the future

PELEO OPTIMA - Революційний пелетний котел

September 24, 2015

Сучасні конденсаційні технології
Отримання додаткової енергії від конденсату викидних газів дозволяє заощаджувати до 15% коштів на пелети. Котли даного типу отримують «латентне» тепло від викидних газів і передають його в систему опалення. За рахунок додаткової теплової енергії зростає коефіцієнт корисної дії, який становить в PELEO OPTIMA 107,3 %
Paradigma створила революційний пелетний котел PELEO OPTIMA застосувавши в ньому технологію відбору теплової енергії від димових газів. Завдяки чому - котел споживає меншу кількість пелет і це дає змогу економити до 15% коштів на вартості палива. В новому котлі використовується перевірена технологія спалювання пелет. Датчик температури камери спалювання, датчик тиску, який вимірює розрідження в камері спалювання і багато сегментний пальник забезпечують оптимальний процес горіння.
Котел нової генерації спроможний виходити на максимальний коефіцієнт корисної дії в 107,3 % проте навіть в звичайному робочому стані він показує пристойний результат - 98,7 %.
Очищення теплообмінника, який виготовлений з нержавіючої сталі відбувається цілком автоматично механічним методом, а також і за допомогою води. Камера спалювання виготовлена з нержавіючої сталі.
PELEO OPTIMA - це один з найкомпактніших котлів на ринку, його розміри становлять 72 х 73 см. Не тільки компактні розміри спрощують монтаж, але і попередньо змонтовані електричні з’єднання зменшують час монтажу.

Конденсаційні технології - додаткова енергія від димових газів
Полум’я, яке виникає в результаті спалювання пелет нагріває теплоносій для системи опалення. В процесі горіння утворюється водяна пара, яка міститься в пелетах у вигляді вологи (≤10%). В звичайних котлах водяна пара разом з димовими газами видаляється через димохід на зовні. На противагу звичайним котлам - конденсаційні котли використовують додаткову енергію водяної пари для нагріву теплоносія. За рахунок чого можливо збільшити продуктивність котла на 15%, залежно від робочої температури системи опалення.
Конденсаційний теплообмінник запобігає видаленню теплової енергії з водяної пари через димохід. Тобто в теплообміннику відбувається охолодження димових газів, що призводить до утворення конденсату. В результаті чого відбувається цілеспрямоване перетворення тепла викидних газів в корисну теплову енергію.

Paradigma пропонує різні можливості складування і транспортування пелет. Максимальне віддалення бункеру від котла може становити 20 метрів. Транспортування пелет відбувається за рахунок пневматичної системи, також можливе комбінування пневматичної і шнекової системи транспортування пелет.

Більше про пелетні котли Paradigma