Design the future

Paradigma STAR

November 27, 2014

Нові колектори лінійки STAR повністю замінять модельний ряд CPC Star azzurro. В більшій мірі, зміни спричиненні стандартизацією виробництва, оскільки Paradigma також виробляє сонячні колектори моделі AQUA PLASMA, то використання однакових компонентів для всіх типів колекторів являється цілком логічним кроком.
Колектор STAR отримав раму від свого старшого брата AQUA PLASMA, що і надало йому певної схожості в дизайні, хоча форма кришки регістру колектора залишилася незмінною. Проте коли колектор знаходиться на даху, то навіть виробника визначити практично не можливо, не кажучи вже про модель чи тип. Але для ідентифікації своїх колекторів виробник зробив досить логічний крок, обладнавши AQUA PLASMA одним жовтим фіксатором вакуумної трубки, який встановлюється з лівої сторони колектора. Даний дизайн колектора був також запатентований.
Застосування спільної рами для обох типів колекторів надало можливість використання однакових фіксаторів вакуумних трубок. Нові фіксатори мають не лише довершену ергономічну форму, яка запобігає накопиченню бруду в нижній частині колектора, а також може витримувати більші навантаження.

Проте основна перевага використання спільної рами для обох типів колекторів полягає в уніфікації монтажних консолей. Всі типи кріплень для похилого або плоского даху, підходять, як для колекторів типу STAR так і для AQUA PLASMA.
Також зміни торкнулися регістру колектору (система трубопроводів), який раніше виготовлявся з нержавіючої сталі. В нових моделях застосовується спеціальний сплав сталі з додатковими компонентами, склад яких тримається в секреті.
Колектори STAR доступні також в чотирьох типорозмірах, як і попередні моделі CPC Star azzurro, проте змінилися маркування моделей. Поруч з назвою колектора стоять цифри, які вказують на довжину вакуумної трубки та загальну площу. Наприклад STAR 19/49 - колектор оснащений вакуумними трубками довжиною 1,9м., загальна площа якого становить 4,9м. Основні технічні характеристика (наведені в таблиці) залишилися практично без змін.

Більше про Колектори STAR