Проектуємо майбутнє

Геотермальні системи Frank - ідеальне поєднання з тепловими насосами

13 листопада 2017

ТОВ Сахара вперше представляє на ринку України європейського лідера ринку геотермальних систем - компанію FRANK , що є провідним виробником полімерних труб та інших полімерних виробів на ринку Німеччини вже протягом 50 років. Компанія FRANK GmbH є розробником технології виготовлення та виробником різноманітних типів полімерних труб (екструдованих, спіральних) з полімерів PE, PP, PVDF та ECTFE. До асортименту компанії входять - полімерні труби для водопосточання, водовідведення, спіральні труби для гідротехнічних споруд, системи терморезисторних фітингів, сучасне зварювальне обладнання, полімерна запірна арматура, геотекстиль, комплектуючі для біогазових установок, геотермальні системи різних типів, геотермальні системи для рекуперації енергії з стічних вод.

Серед геотрмальних рішень компанії FRANK можна знайти:

  • Геотермальні зонди U - подібної конструкції у чотирьох, або двохтрубному виконанні. Труби зонду зварюються із з’єднувачем за допомогою зварювальних роботів. Процеси зварювання автоматизовано. Кожен геотермальний зонд підлягає тестуванню на виробництві. На кожен виріб надається індивідуальний сертифікат якості та паспорт із серійним номером. Геотермальні зонди компанії FRANK GmgH виготовляються із стікого до механічних пошкоджень поліетилену РЕ 100-RC згідно PAS 1075. Робочий тиск до 16 бар. Термін служби - 100 років. Також пропонуються спеціальні зонди , виготовлені з зшитого поліетеилену Pex-a.
  • Геотермальні системи Frank
  • Інноваційні геотермальні зонди FRANK VTP® (Вертикальна термотруба), що є ідеальним рішенням, коли не можливе застосування звичайних U - подібних геотермальних зондів та є обмеження в глибині буріння. При наявності високих грунтових водяних шарів ефективність системи збільшується. Попередньо зібрані елементи легко монтуються, при монтажі можливе застосування недорогого обладнання для буріння свердловин, це можуть бути шнекові бурильні засоби, якими комплектується техніка для земельних робіт. FRANK VTP® виконано з матеріалу PE 100-RC, що актуально для безпечного використання в безпосередній близькості від підземних вод.
  • Геотермальні системи Frank
  • Водяний теплообмінник LLimnion® LIMA-1, який є системою рекуперації теплової енергії, спеціально призначеної для установки в озерах і річках. Конвекційні канали в корпусі теплообмінника та спеціальна конструкція забезпечують високу ефективність відбору тепла, що міститься у воді. Limnion® LIMA-1 також може ефективно використовуватися для охолодження будівлі. Завдяки своїй невеликій вазі і зручними ручкам на корпусі, монтаж обладнання безпечний і легкий.
  • Геотермальні системи Frank
  • Нова система для утилізації тепла стічних вод - PKS-THERMPIPE®, що заснована на базі трубопровідної системи FRANK PKS. Встановивши систему PKS-THERMPIPE® замість стандартної каналізаційної труби, стає можливим утилізовувати тепло стічних вод та економно опалювати, або охолоджувати, як житлові, так і комерційні будівлі. Контур теплообмінника, що заповнено розчином пропіленгліколю, знаходиться назовні труби, внутрішня поверхня гладка та не створює перешкод для протоку. FRANK GmbH може запропонувати доставку всієї системи «під ключ».
  • Геотермальні системи Frank
  • Кесони із розподільчими колекторами FRANK це повністю попередньо зібрані вироби, що проходять випробування та тестування. Асортимент розподільників покриває потреби всіх будівельних проектів з різними формами і розмірами. Кесони обладнано розподільчим колектором із усім необхідним запірно-регулюючим обладнанням для балансування геотермального поля та подальшого контролю.
  • Геотермальні системи Frank

    Більше інформації про продукти Frank